Starten met configuratiemanagement

06oct15:3017:00Starten met configuratiemanagement

Event Details

Een Configuration Management Database (CMDB) bevat alle informatie over de hard- en software componenten die als IT-services gebruikt worden in een organisatie. Ook de relaties tussen de verschillende componenten liggen vast in de CMDB. Het up-to-date houden van de database is dan ook erg belangrijk, en de betrouwbaarheid hangt af van tijdigheid, accuraatheid, juistheid en volledigheid.

Bram Huijsmans, Configuration Manager bij Centraal Bureau voor de Statistiek, presenteert tijdens deze sessie zijn visie over wat er nodig is om een goede basis voor de CMDB te leggen. Vragen die tijdens zijn presentatie aan bod komen zijn onder andere: Wat zijn de valkuilen bij het opzetten van een CMDB? Welke zaken moeten ingericht zijn om goed te kunnen starten met een CMDB? Welke beheerprocessen zijn nodig om de CMDB op het gewenste niveau te houden? En hoe zorg je dat de medewerkers die de CI’s bewerken dit goed blijven registreren?

Wil je en of collega’s kennis en ervaringen delen over de opzet en inrichting van het CMDB, of ben je benieuwd hoe CBS dit heeft opgezet, meld je dan snel aan door een berichtje te sturen naar de Community Officer van je organisatie.

Meer

Tijd

06/10/2022 15:30 - 17:00(GMT+02:00)

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *