Nieuwspagina

NIEUWSBRIEVEN:
2024:
Mei 2024: Update IT CIrcle Nederland
Maart 2024:
Update IT CIrcle Nederland
Februari 2024:
Update IT Circle Nederland

2023:
December 2023:
Terugblik | I-Opener | kalender komende periode | kerstgroet
Oktober 2023:
I-Opener | Young IT Circle | CLICK Bingo
September 2023: Management Assistants | I-opener | Metaverse | Duurzaamheidsmogelijkheden
Augustus 2023:
I-opener | Young IT Circle | Management Assistants
Juli 2023:
Conversational AI |DEI | Green leadershipmodel | Functioneel Beheer
Juni 2023:Business IT allignment | Portfoliomanagement | Green Leadership model | CLICK
Mei 2023:Asset management | Psychologische veiligheid | Testbeleid
April 2023:
Chat GPT | Quantum computing | Citizen development | CMDB | AI
Maart 2023:
Happy Spring
Februari 2023:
Update IT Circle Nederland

2022:
Juni 2022: Future of data storage, Hybride kantooropzet, Security & Privacy …
Maart 2022: Op bezoek bij Shell, ABN Amro, KPN, Royal FloraHolland, Gemeente Amsterdam…
Januari 2022: Lookback 2021

2021:
Oktober/ november 2021: Digitale vaardigheden, Human Centered AI, Data & Boundaries…
September 2021: Data matters, Duurzaam inkopen, DaaS, Diversiteit & inclusie…
Juli 2021: Breaking the year, summer ahead!
Juni 2021: Nieuws IT Circle Nederland
April 2021: Update activities
Maart 2021: Begin de lente met een frisse start
Februari 2021: Update IT Circle Nederland

CLICK is gelanceerd! Het online community platform van IT Circle Nederland.
Kom je in verbinding met je vakcollega’s en leer je van elkaar en laat je je inspireren door elkaar!

Samen met onze leden zijn we de afgelopen maanden bezig geweest met het inrichten van een nieuw IT Circle Community platform om nog beter met elkaar verbonden zijn! Binnen de expertisegroepen kan je straks met je peers communiceren, content delen, de eventkalender bekijken en op de hoogte blijven van de laatste informatie.

Ambassadeurs vanuit verschillende organisaties hebben hun ideeën gedeeld, gebrainstormd en geholpen bij de inrichting van het platform.

Om optimaal de verbinding te zoeken en gebruik te kunnen maken van CLICK sturen we ook jou graag de aanmeldlink toe. Je kan dan je profiel zo invullen dat je goed te vinden bent voor je peers, je kan vragen stellen en blijft zo vanzelf op de hoogte van alle activiteiten binnen IT Circle Nederland.

Je kan je profiel vullen met werk gerelateerde informatie en je kan ook social informatie delen zoals hobby’s, maatschappelijke zaken of andere onderwerpen die jou interesseren. Zo vind jij mensen met dezelfde interesses en aandachtsgebieden, word jij wellicht ook gevonden en kan je zinvolle (en/of leuke) kennis en informatie delen.

Sluit je vervolgens aan bij jouw expertisegroep en neem ook gerust een kijkje in andere groepen waar je lid van kan worden en op hoogte kan blijven van alle ‘ins & outs’ van deze groepen. Meld je snel aan door hier te klikken.

Marjolein van den Bos versterkt het IT Circle Nederland team – stel je eens voor….
Je wordt wakker schuift de gordijnen iets opzij en ziet dat het nog net donker is, het licht is onderwerk. Je loopt op je blote voeten naar de woonkamer opent je laptop en start de webcam op en ziet het strand met fantastische golven die binnen rollen en met hun schuim buigend voorover vallen op het strand….Je denkt niet langer na, geeft je man een kus en pakt je surfplank, wax erop en trekt je pak aan. Met je plank naar buiten, beugels op je fiets en terwijl Den Haag nog aan het opstarten is fiets jij met je board naar het strand. Er heerst een serene rust totdat je bij de zee aankomt, je hoort de golven rollen en neer komen op het strand. Wat een kadootje weer, dat je hier staat op de vroege ochtend met je surfboard in je hand..je loopt de zee in lacht naar de golven en duikt op je plank al peddelend door de branding de open zee in, klaar voor de eerste golf. Op deze wijze je dag beginnen is bevrijdend, verrijkend en verrukkelijk!
Waar komt Marjolein nou vandaan en wat doet ze nog meer dan surfen.
Opgegroeid in een horecagezin heb ik het ondernemen en het verbinden van mensen met de paplepel ingegoten gekregen. Na vele mooie levenslessen, waarbij de rode draad in mijn leven zich richt op: Gaan voor de dingen die op je pad komen, het volledig doorleven van al je ervaringen, lessen pakken, genieten en met de nodige zelfspot terugkijken op wat je hebt beleefd. Dat is typerend voor Marjolein.
De afgelopen 20 jaar heb ik diverse mooie leiderschapsrollen vervult in het Corporate bedrijfsleven, waarbij ik me inmiddels de laatste 8 jaar heb gericht op verandermanagement met een scherp oog voor de menskant van de verandering.

Ik ben begonnen in de IT (inmiddels 52 jaar) toen de hype in de IT aan de gang was. Begonnen als hardcore IT-er, MSCE-er, geprogrammeerd, servers opgebouwd en geconfigureerd. Tijdens die periode bleek dat ik toch meer talenten had op het begeleiden en leidinggeven, dus dat resulteerde in management posities destijds binnen de Rabobank, Pink Roccade en na verloop van tijd op een directie positie binnen Getronics. Een super mooie baan in een tijd van weelde waar we mooie klanten als Gem. Amsterdam, Havenbedrijf Rotterdam, ANWB en PCM dagbladen (om er maar enkele te noemen) mochten bedienen. In die tijd werd Getronics overgenomen door KPN en in die tijd heb ik de stap gemaakt om meer de veranderkant van de organisatie op te gaan en ben Gedragswetenschappen gaan studeren op Nyenrode. Een super mooie Master opleiding die me daarna bracht bij het begeleiden van grote verandertrajecten binnen KPN en kort daarna m`n eigen bedrijf opgestart (geloven in wat je doet) waar ik mooie trajecten gedaan bij LUMC, ABN AMRO en Rabobank (zie ook m`n linked in profiel).
Nu in de tegenwoordige tijd mag ik een paar dagen in de week mooie verander trajecten uitvoeren bij de Rabobank en ben ik sinds oktober aangesloten voor 1 dag in de week bij IT Circle Nederland. Ik kende IT Circle al omdat ik regelmatig zelf ook kennis deelde over de Digitale Transformatie en Generatie Management (een andere passie van me). Vervolgens raakte ik met Karen van der Zanden in gesprek en dat was zo`n heerlijk gesprek dat wij zeiden; wij gaan ooit iets samen doen. En zo is het gekomen. Ik breng mee naar IT Circle heel veel humor en plezier in het leven, een brede kennis over HR Management, een groot netwerk en heel veel zin om deze mooie organisatie nog meer en beter op de kaart te zetten bij onze huidige en nieuwe leden.
Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten.
Marjolein van den Bos / 06-29525296 /
marjolein.van.den.bos@itcircle-nederland.nl

📣

Norbert Derickx start 1 augustus
als Operationeel Directeur bij IT Circle Nederland. Na veel managementfuncties bij toonaangevende bedrijven als VGZ, YACHT tot aan Saxion verwelkomen we Norbert bij IT Circle Nederland.

We zijn erg blij met deze uitbreiding op directieniveau. Naast zijn jarenlange IT kennis en community ervaring, brengt Norbert vooral veel enthousiasme met zich mee. Hij is de aangewezen persoon om onze groei op een verantwoorde wijze te versnellen. Het is een vanzelfsprekende keuze”, aldus Karen van der Zanden.

 

Norbert Derickx: Elke organisatie, ongeacht de sector waarin zij zich begeeft doorloopt een digitale transformatie. Bij de één vindt dit gepland en bij de ander ad-hoc plaats. Deze digitale transformatie heeft impact op organisatie, mens en werk waarbij de technologie een driver is of kan zijn om veranderdoelen te bereiken.

Dat maakt ook dat IT niet alleen gaat om informatietechnologie, maar ook hoe je gebruik makende van de juiste technologie(n) de digitale transformatie kan vormgeven en jouw doelen kan bereiken. De verandering van cultuur en werkwijze is in deze het meest spannend en niet zo zeer de harde technologie. Met de komst van Covid-19 hebben organisaties en instellingen versneld de transitie naar online werken en leren doorgevoerd, immers de techniek was reeds beschikbaar. Nu zie je vooral de acute vragen ontstaan om bestendiging van de nieuwe werk- en leerwijze in een hybride landschap. Dat maakt ook dat organisaties en medewerkers nu erbij gebaat zijn om snel nieuwe best practices te delen of tot zich te nemen. Dat kan niet zonder een goed werkende en dynamische IT community waarin het delen van kennis als vanzelfsprekend en leuk ervaren wordt.

IT Circle Nederland laat zien dat zij dankzij een gedreven team en betrokken leden dit netwerk biedt op strategisch, tactisch en operationeel niveau en zonder inmenging van IT-leveranciers en IT-consultancy. De verbindende en aanjagende rol van IT Circle Nederland verleidt mensen om actief kennis te delen en draagt toe aan de versnelling van de digitale transformatie in al haar facetten. Met mijn netwerk, kennis en ervaring van IT en leidinggevende kwaliteiten wil ik IT Circle Nederland, samen met het team en haar leden, uitbouwen tot dé toonaangevende IT community van Nederland.

Ben je geïnspireerd geraakt en wil je graag weten wat wij voor jou en jouw organisatie kunnen betekenen, neem dan contact op mij via norbert.derickx@itcircle-nederland.nl, LinkedIn of 06 5346 0537.

IT Circle Nederland kondigt een nieuw landelijk bestuur aan

Utrecht, 16 maart 2021

Na de overgang van alle regionale IT Circles in een samenwerkend IT Circle Nederland, is er nu ook een landelijk bestuur geformeerd. Een mooie representatie uit alle regio’s en alle branches om het bijna tien jarige samenwerkingsverband verder te laten groeien.

Het bestuur bestaat uit de volgende leden:

Corné Mulders UMC Utrecht Voorzitter Utrecht
Simon Rientsma Waternet Vice-voorzitter Amsterdam
Cees Plug Inholland Lid Amsterdam
Myriam van Rooij KNMI Lid Utrecht
John Adegeest CSU Lid Eindhoven
Jan Polkerman Belastingdienst Lid Apeldoorn
André van der Linden Royal Flora Holland Lid Rotterdam
Fred Hoekstra UWV Lid Amsterdam

Met het gekozen bestuur gelooft IT Circle Nederland mooie stappen te kunnen gaan zetten in de verdere ontwikkeling. Corné Mulders (CIO a.i, HagaZiekenhuis) gaat de rol als landelijke voorzitter vervullen.

Over IT Circle Nederland
IT Circle Nederland is een onafhankelijk samenwerkingsverband waar IT Professionals snel en gericht kennis en expertise delen. De experts kunnen zichzelf ontwikkelen en komen tot gezamenlijke oplossingen. De IT eindgebruikers kunnen actief deelnemen om zichzelf, elkaar en daarmee de organisatie te versterken op het gebied van Informatie Technologie. De landelijke community biedt de mogelijkheid om contacten te leggen met ‘peers’ uit een grote diversiteit branches. De gehele organisatie heeft baat bij de interactie tussen peers. Het brengt de organisatie in beweging en betrekt alle IT Professionals bij nieuwe ontwikkelingen en innovaties.

De bestuursleden

Corné Mulders - CIO a.i., HagaZiekenhuis

Voorzitter

‘’Ik heb helemaal aan het begin aan de wieg gestaan van de oprichting van de Amsterdam IT Circle en was direct gewonnen voor het idee. Heb daarna in volgende functies in het bestuur van Utrecht en Eindhoven mogen aanhaken en vind het daarom een eer dat ik gevraagd ben om voorzitter te worden van de landelijke IT Circle. Mijn passie zit er in dat ik een rotsvast geloof heb dat je met kennis en ervaring van anderen, zelf kunt groeien en succesvol kunt zijn. En de IT Circles geven precies daaraan op een relaxte en toch professionele manier vorm. Samen met mijn medebestuurders en de IT Circle Nederland-organisatie zet ik me graag in om anderen nog succesvoller te laten worden!’’

Simon Rientsma - Manager IT, Waternet

Vice-Voorzitter

“IT Circle Nederland biedt onze IT professionals een unieke kans om landelijk laagdrempelig kennis uit te wisselen of zelfs op een kijkje in de keuken van een andere (IT) organisatie. De echte ervaring van de ander geeft een enorme verrijking van je inzichten in onze snel veranderende wereld!”

André van der Linden - CIO, Royal FloraHolland

Lid

“Royal Flora Holland wil graag een lerende organisatie zijn en door aan te sluiten bij de IT Circle gaan we dit versnellen. De opdracht waar Royal FloraHolland voor staat is uitdagend, maar niet uniek. En als coöperatie weten we als geen ander dat je samen sterker staat dan alleen. Wij willen graag leren van de ervaring van andere leden van de IT Circle en bieden onze kennis en ervaring, die we hebben opgedaan in één van de mooiste sectoren van Nederland, aan zodat anderen daar weer van kunnen leren.”

Jan Polkerman - CTO Belastingdienst

Lid

“IT is een vak. Bij een vak horen vakmensen. Vakmensen delen kennis om van elkaar te leren.”

Myriam van Rooij - Directeur (CFO, CIO), KNMI

Lid

“Het is niet nodig steeds zelf het wiel uit te vinden. Natuurlijk moet elke organisatie de eigen weg vinden in alle IT-ontwikkelingen, maar kennis en ervaringen van andere daarbij benutten, kan zeer behulpzaam zijn. Mits men open is en ook de wat minder positieve ervaringen worden gedeeld. Dat gebeurt bij de IT-circle.”

John Adegeest - Directeur ICT, CSU & Tzorg

Lid

“Alleen samen kom je verder. Als persoon en als organisatie. Het delen van kennis is daar een essentieel onderdeel van. De IT Circle zorgt voor een laagdrempelig podium voor het delen van kennis tussen beginnende en ervaren IT professionals. Ik geloof in de groei die daardoor ontstaat voor iedere deelnemer en hun organisatie. Deze community zo groot en divers mogelijk maken, toegankelijk voor iedereen, met een breed scala aan onderwerpen en regelmatige interactie zorgt voor de noodzakelijke en gezamenlijke groei.”

Cees Plug Directeur Informatievoorziening & Technologie, Hogeschool Inholland

Lid

‘’De IT Circle biedt ons de mogelijkheid kennis uit te wisselen en is een netwerk voor onze medewerkers. De IT Circle past hierdoor binnen de ‘Durf te leren’ mentaliteit van Inholland.’’

Fred Hoekstra - CIO/ Directeur IV Sociaal Medische Zaken, UWV

Lid

“Snelle verandering en hoge wendbaarheid zijn in de deze tijd de norm voor vrijwel alle organisaties. De community die IT Circle Nederland faciliteert vormt een belangrijke basis om van elkaar te kunnen leren, fouten te voorkomen en te versnellen op vraagstukken binnen je eigen organisatie.”

Media contact IT Circle Nederland:
Helen Emaus – Operationeel Manager helen.emaus@itcircle-nederland.nl