Hoe zorg je voor Business-IT alignment bij digitale transformatie?

04jul10:0011:30Hoe zorg je voor Business-IT alignment bij digitale transformatie?

Event Details

In de aanloop naar, tijdens en na digitale transformatie is het belangrijk om de Business-IT alignment op orde te hebben. Dit is niet altijd even makkelijk en is dan ook een interessant vraagstuk, zeker omdat dit onderwerp al decennia vaak hoog op de strategische agenda staat. Steven Heuft, Business Relationship Manager bij de IV-organisatie van het RIVM, heeft hier onderzoek naar gedaan voor zijn Master en is met dit onderzoek op nieuwe inzichten gekomen.

Een van de leidende modellen om business alignment te kunnen bewerkstelligen is het Strategic Alignment Maturity Model (SAMM), opgesteld in 2001 door Jerry Luftman.
Dit model helpt inzicht te verschaffen over de criteria die van belang zijn voor alignment van IT en Business. Luftman onderscheidt hierin zes dimensies; communicatie, toegevoegde waarde, governance, partnership, scope & architectuur, en competenties. Steven Heuft heeft dit model tegen het licht gehouden van de huidige tijdsgeest rond digitale transformatie binnen de publieke sector. Dit heeft tot interessante conclusies geleid, waaronder dat, mede door de vele veranderingen van de afgelopen jaren, de componenten van het model qua prioriteit zijn veranderd en nieuwe componenten als waardevolle toevoeging zijn bestempeld. Hij gaat onder andere hierover met ons in gesprek en is ook erg benieuwd naar jullie ervaringen met business-IT alignment en digitale transformaties.

Schrijf je nu in kom erachter hoe je business-IT alignment kunt versterken en de digitale transformatie tot een succes kan brengen.

Meer

Tijd

(Dinsdag) 10:00 - 11:30(GMT+02:00)

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *