Tien jaar verbinding maken, kennis delen, innovatie aanjagen, werelden vergroten, ervaringen delen en vakgenoten inspireren. De leden van IT Circle Nederland zijn er voor elkaar en voor de continue groei en professionalisering van ons vak. Vakmensen die door vakmanschap en samenwerking ingewikkelde doelen en uitdagingen tot een succes weten te brengen. Dat is de impact die we hebben. En dat al tien jaar. Dat is iets om even bij stil te blijven staan én te vieren. Dat doen we op 3 november in Utrecht tijdens ons Lustrum Event!

Programma:
13.30 – 14.00 uur   Inloop en netwerkkoffie
13.30 – 14.15 uur   Opening met Adjiedj Bakas
14.15 – 15.00 uur   Workshops
15.00 – 15.15 uur   Koffie/ theemoment
15.15 – 15.45 uur   Wilco Dekker
15.45 – 16.30 uur   Workshops 2e ronde
16.30 – 17.00 uur   Mystery guest
17.00 – 17.15 uur   Plenaire afsluiting
17.15 – 18.00 uur   Borrel

Vier het lustrum met ons mee

Ja, ik meld me aan

Adjiedj Bakas

Zijn motto: “Tegenwind zorgt ervoor dat een vlieger omhoog komt.’ We leven in een tijdperk van chaos, in het Grieks een beweging vanuit het niets, dat enorm innovatie en vooruitgang stimuleert. Adjiedj Bakas is schrijft boeken, geeft lezingen over onder meer: nieuwe business modellen, duurzaamheidstrends, innovatie, HR-trends, ondernemerstrends, onderwijs-, zorg-, foodtrends en de toekomst van leiderschap. Hij spreekt boeiend, prikkelend, visionair, humoristisch en inspirerend.

Wilco Dekker

Hij is een gepassioneerd bergbeklimmer en stond op 23 mei 2019 op de top van de wereld. Hij is tevens technologie strateeg en heeft daarnaast twee jaar voor Artsen zonder Grenzen in Congo gewerkt. Een inspirator voor velen en heeft een rotsvaste overtuiging dat je meer kan dan je bij voorbaat denkt.

Mystery guest

Bij een feest hoort ook een cadeau. En een cadeau is het leukste als het een verrassing is. Daarom hebben voor dit Lustrum nóg een bijzondere spreker in petto. Zij/Hij is een gevestigde naam in IT en deelt met ons insights en inspiratie uit het werkveld.

FRITS BUSSEMAKER

Frits is een community builder met een passie voor het samenbrengen van mensen in het Digitale Tijdperk. Zijn doel is om de interactie tussen informatietechnologie, innovatie en impact te onderzoeken.

In de komende tijd maken we steeds meer sprekers bekend. Houd onze website en LinkedIn in de gaten.

Tien jaar IT Circle Nederland

Verbinding in Vakmanschap

Waardoor voel jij je verbonden met je vak?

Doe mee deze middag met leuke workshops waarin je leert, lacht, ervaringen deelt, kennis opdoet en leert kennen! Samen met onze leden hebben we een keuze uit zoveel gave workshops. Hieronder een overzicht tot nu toe, maar de komende tijd maken we steeds meer workshops bekend.

Workshop #1 – Moral Design – The Game – Rens van der Vorst (Fontys Hogeschool)

Rens neemt ons met veel humor mee in zijn wereld van slimme technologie en ongewenste gevolgen.

Verplaats je in de rol van een wethouder, een ambtenaar, een burger, een journalist of een privacy voorvechter, ontdek de morele vraagstukken die samenhangen met technologie en probeer het spel te winnen, door anderen voor je te winnen!  

Workshop #2 - Je hebt een mooi bedrijf, in een mooi kantoor, maar waar is je kantoor online? - Kristian Esser

Elk bedrijf zou een digitaal kantoor moeten hebben. En dan niet het intranet of Slack of Teams, maar een community waar je terecht kan om meer te weten over een bepaald onderwerp, of een vraag kan stellen, waar mensen verbinding vinden door een gedeelde passie. Het is de noodzakelijke plek om online te kunnen samenwerken, daar gaat het sociale hart van je onderneming harder van kloppen.

Voor het opzetten van je digitaal kantoor moet je een aantal stappen doorlopen die nodig zijn om je collega’s mee te krijgen, de technologie borgen, je processen aanpassen, de communicatie in je onderneming afstemmen en de rollen van het team te bepalen. Kristian vertelt ons hier meer over en hoe dit in te richten.

Workshop #3 – No More Leaks - Frederique Burlage en Barend Frans (Politie)

Nieuwsberichten over grote datalekken, waarbij miljoenen persoonsgegevens op straat liggen, verschijnen steeds vaker. Een wereldwijde ondergrondse online economie maakt het mogelijk om eenvoudig toegang te krijgen tot malafide handel in uitgelekte inloggegevens van online accounts. Met deze inloggegevens proberen criminelen in accounts van specifieke websites of apps te komen. Dit wordt credential stuffing genoemd. Als de login lukt, kan bijvoorbeeld een bestaand account worden overgenomen waarna producten of diensten op naam en rekening van de eigenaar van dit account worden besteld. Ook kunnen persoonsgegevens en bestelgeschiedenis worden verzameld voor het plegen van nieuwe misdrijven.

 

Het merendeel van de slachtoffers is zich niet bewust van het feit dat hun inloggegevens worden verhandeld. Doordat veel mensen vaak voor een langere tijd hetzelfde wachtwoord gebruiken voor verschillende accounts, is dit voor criminelen een lucratieve en relatief eenvoudige manier om misdrijven te plegen. Denk maar eens aan uw eigen persoonlijke situatie: gebruikt u voor elk account een ander wachtwoord?

Workshop #4 - Community Management – Chris Stapper (Rabobank)

Community Manager Chris Stapper bouwt bij de Rabobank sterke IT-communities, waar collega’s kennis uitwisselen over specifieke thema’s. Het doel: de kennis die bij onze bank in huis is zo breed mogelijk delen en toepassen. Met zo’n zesduizend it’ers een flinke klus, weet Chris.

‘De communities zijn er niet alleen om het vakmanschap binnen de bank te versterken. Ook helpen ze om te ontdekken welke kennis nog ontbreekt. Als we een event organiseren, peilen we in de communities waar behoefte aan is. Als je je kennisdeling in de organisatie goed op orde hebt, krijg je inzicht in welke kennis nog ontbreekt. Zo kun je heel gericht sprekers en workshops regelen. Ook op die manier leveren communities heel veel waarde!’

Community building en hoe doe je dat succesvol; dat is wat Chris jou ook graag vertelt en zijn lessons learned deelt.

Workshop #5 – Breincollege door Stormpunt

In een kort breincollege maak je kennis met de uitgangspunten van Creative Problem Solving. Verwacht geen saai verhaal, maar een interactief college waarbij je ook zelf aan de slag gaat. Van de theoretische basis tot actieve oefeningen waarin je zelf ervaart hoe sterk patronen werken, hoe je aannames en vooroordelen kunt uitstellen en hoe je via toegankelijke oefeningen makkelijk op nieuwe ideeën komt. Drie kwartier vol inspiratie en kennis, die je daarna direct kunt toepassen binnen je eigen werk.

Workshop #6 – Gedragsverandering door Gert Slob

Gert neemt ons mee in hoe wij ons als mensheid door de jaren heen steeds anders zijn gaan organiseren in een complexer wordende wereld.

Daarbij focust hij zich op de vraag hoe het kan dat het systeem (de organisatie) soms het doel voorbij schiet. Denk hierbij aan de financiële crisis, de toeslagen affaire of klimaatverandering. In zijn visie hebben alle grote (organisatie)verandervragen dezelfde rode draad. Gert inspireert ons hoe we het systeem op strategisch/tactisch nivo anders kunnen inrichten en leiding kunnen geven aan verandering, zodat we echte oplossingen krijgen voor de vraagstukken waar wij elke dag aan werken. 

Workshop #7 – Wat een IT’er kan leren van een Chefkok door Jeannette Zomer (Rabobank) en Walter Oerlemans (UMC Utrecht)

Bij toeval bleken deze 2 IT Professionals beide tijdens corona een koksopleiding te hebben gevolgd. E is een overlap tussen koken als chef en IT en de volgende overeenkomst noemen we al, de overige tijdens de workshop:

  • Planning en organisatie
  • Testen en verbeteren
  • Steeds beter worden door doen (snijden, speciale technieken, spuitzak etc)
  • Afkijken en leren in andere keuken
  • Inspiratie door te kijken naar Landen of culturen
  • Op tijd leveren (voor IT nog wel eens uitdagend)
  • Falen en doorgaan
  • Improviseren
  • Komen tot een succesvolle samenstelling zodat de klant een goede ervaring heeft.
Workshop #8 - Waarom is automation belangrijk in tijd van arbeidskrapte – Asher Lake
Workshop #9 – Hoe benut je de verschillende breinen in je organisatie en maak je HR processen neuro-inclusief? – Saskia Schepers (ABN Amro)

Saskia is een creatief brein, verantwoordelijk voor sustainable performance en wellbeing binnen de ABN AMRO bank. Daarnaast is zij product owner voor de learning week die drie maal per jaar binnen ABN AMRO wordt georganiseerd. Het is het doel van Saskia om juist daar taboedoorbrekend onderwerpen op de kaart te zetten. Zo ook het thema Neurodiversiteit waar zij eind 2021 programmamanager van is geworden.

Workshop #10 – Digital Twin – Rob Peters (Provincie Utrecht)

Inspiratie opdoen

Het wordt een goed gevulde middag met boeiende sprekers die stof tot nadenken geven. We gaan naar het hoogste punt.

Verbinden en delen

Vakgenoten van andere bedrijven delen hun kennis in verschillende inspirerende workshops. Daar ben jij toch ook bij?

Connect & Communicate

Rondom alle sessies is er genoeg tijd om oude bekenden te ontmoeten en nieuwe contacten te maken. Natuurlijk heffen we tot slot samen het glas op de komende10 jaar.

Team IT Circle Nederland nodigt je graag uit bij dit Lustrum aanwezig te zijn

Karen van der Zanden | Frits Bussemaker | Joost van Oevelen | Tom Swart | Katy Pullara | Floortje Teeuwen | Sacha de Vries | Helen Emaus | Latifa Es-Soussi

Ja, ik meld me aan

Provinciehuis Utrecht
Archimedeslaan 6

Wij vieren ons 10-jarig lustrum in de Statenzaal van het prachtige gebouw van Provincie Utrecht, dat sinds 16 april 2012 gevestigd in het voormalige hoofdkantoor van Fortis, de Archimedeslaan 6 in Utrecht.

Toegankelijkheid

Parkeerplaatsen;
op aanvraag

Overdekte fietsenstalling

Rolstoel-toegankelijk

X