Ontwikkeling van de Business Analist

10may10:0011:30Ontwikkeling van de Business Analist

Event Details

IT Circle Nederland en het Nederlandse onderdeel van het International Institute for Business Analysis (IIBA) slaan de handen in één voor een Session of Inspiration: de evolutie van de Business Analist rol. Deze rol bestaat al wel een tijd, maar heeft de laatste 20 jaar een enorme groei doorgemaakt. Waar de beschrijving aan het begin van deze eeuw niet veel verder kwam dan ‘brug tussen IT en business’ is de definitie duidelijker en breder geworden dankzij instituten als IIBA. De volgende transities zullen in de sessie aan bod komen vanuit perspectief van IIBA en de markt.

Door de opkomst van onder andere Agile Scrum en Safe is ook bij Business Analyse een evolutie ontstaan. Hoewel de discussie nog na suddert met betrekking tot de rol van BA
is het besef van de noodzaak van Business Analyse in de markt algemeen bekend en is de vraag naar Business Analyse professionals groot en groeiende.

Met de komst van de ‘Agile Extension to the BABOK guide’ kwam er ook een duidelijke schets van hoe de Business Analyse professional acteert op strategisch, initiatief en ‘delivery’ niveau. Waar aanvankelijk de BA-professional dicht tegen de IT-ontwikkelaar werkte, werkt hij/zijn steeds vaker tegen of in het gedeelte van de organisatie

die verantwoordelijk zijn voor de kernprocessen in de organisatie (ook wel ‘de business’ genoemd). Door alle lagen van de organisatie moet er afstemming zijn over hoe, welke verandering vorm moet krijgen.

Tijdens deze sessie introduceert de IIBA zich kort, brengt de as-is situatie in kaart en brengt een open discussie op gang door prikkelende stellingen over de ontwikkelingen van dit vakgebied. Aanmelden via ons community platform CLICK of via de Community Officer van je organisatie.

Meer

Tijd

(Woensdag) 10:00 - 11:30(GMT+02:00)

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *