Inkoop als enabler van de verduurzaming

09nov14:3017:15Inkoop als enabler van de verduurzaming

Event Details

Je wilt de bevordering van duurzame inkoop binnen de ICT- hardware en software in jouw organisatie naar een hoger niveau tillen. Hoe krijg je jouw organisatie mee? Maatschappelijk Verantwoord Inkopen (MVI) biedt mogelijkheden om duurzame oplossingen te vinden voor de uitdagingen waarmee jouw organisatie te maken heeft. Hoewel MVI een hoge prioriteit heeft, betekent dit niet altijd dat de meest duurzame keuzes worden gemaakt, vooral bij de aanschaf van ICT-producten. Verschillende obstakels lijken duurzaamheid in de weg te staan.

Klaas Dijkema (sectorhoofd Verwerving IV bij de Politie) deelt zijn expertise tijdens deze sessie. Hij bespreekt zijn aanpak en de uitdagingen op het gebied van duurzaamheid, met een focus op “Green Policing”. Dat vraagt om fundamentele keuzes als het gaat om veiligheid en duurzaamheid. Denkt daarbij aan elektrische politieauto’s, het duurzaam verwerken van gebruikte apparatuur, maatregelen in datacenters, de datastrategie en langer gebruiken van apparatuur.

Ieder schakel in de bedrijfsvoering heeft invloed op het behalen van de duurzaamheidsdoelstellingen; van inkoop-, leveranciers- en contractmanagement. Van de verwerving van (IT-) producten en diensten, data opslag en uiteindelijk de afvoer. Twee jaar onderzoek naar de circulaire bedrijfsvoering heeft veel inzicht gegeven. Een ding is zeker, de IV en IT professional kan dit niet alleen. Zonder een integrale bedrijfsvoering is een duurzame en circulaire bedrijfsvoering ver weg, daarover deel Rachel Kuijlenburg, Coördinator Duurzaamheid bij Logius.

Als jij ook betrokken bent bij duurzaam inkopen en/of sustainability vraagstukken, nodigen we je graag uit om deel te nemen aan deze zeer informatieve en interactieve sessie.

Meer

Tijd

(Donderdag) 14:30 - 17:15(GMT+01:00)

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *