Terugblik ICE Breaking 2018

ICE Breaking – hét IT-Circle event over innovaties binnen de aangesloten organisaties – was een groot succes. Ruim 500 deelnemers van 50 organisaties bezochten de 18 verschillende break-out sessies met een breed scala aan onderwerpen en live demonstraties.

Gastheer deze dag was het Ministerie van Defensie, waar Olivier Sessink – Hoofd Innovatie en Onderzoek – de opening en keynote verzorgde. Bekijk zijn presentie waarin hij uiteenzet waarom  innovatie bij Defensie soms letterlijk van levensbelang is. Daarnaast vertelt hij hoe Defensie de IT innovatie heeft georganiseerd, wat de uitdagingen en de behaalde resultaten zijn. Maar ook de andere zeer interessante presentaties zijn verderop deze pagina nog eens te bekijken.

Tijdens de diverse pauzemomenten werden onderlinge contacten gelegd en versterkt. Dat is precies de doelstelling van de IT-Circles: met elkaar delen, leren van elkaar, jezelf – en daarmee de organisatie – verder ontwikkelen.

Zodra duidelijk is dat het probleem waar je voor staat niet uniek is, kan je binnen de IT-Circles de benodigde samenwerking zoeken. En daar draait het allemaal om.
Bekijk de diverse presentaties van deze interessante dag en zorg een volgende keer dat je er ook bij bent!

Presentaties

Key note Ministerie van Defensie

Innovatie bij Defensie

bekijk

Keynote speaker: Olivier Sessink – Ministerie van Defensie

Olivier Sessink is sinds 2017 werkzaam als Hoofd van de afdeling Kennis Innovatie eXperimenten en Simulatie (KIXS) binnen het Ministerie van Defensie. Al tijdens zijn studie aan de Wageningen Universiteit richt hij een bedrijf op dat zich specialiseert in innovatieve internet technologie. Na zijn afstuderen in 1999 werkt Olivier bij de Wageningen Universiteit aan de verbetering van academisch onderwijs met behulp van innovatieve IT.

In 2006 start Olivier als Sr. Innovatiemanager bij Defensie en levert hij daar bijdrages aan innovaties zoals de cyber-proof internetkoppeling, veilige en goedkope thuiswerkvoorziening en flexibele netwerkcryptografie. Ook is hij mede-auteur van de cyberstrategie van Defensie.  In 2011 start Olivier binnen het projectteam dat zorg draagt voor borging van innovatie binnen de nieuwe IT-organisatie. Dit project resulteerde in het Joint Informatie Voorzienings Commando (JIVC) met de afdeling KIXS, waarvan hij sinds 2012 Hoofd Innovatie & Onderzoek/ Lead Innovation Manager is.

 

Gemeente Utrecht

Huishoudboekje en armoede: is Blockchain de enabler?

bekijk

Hogeschool InHolland

Cloudmigratie
Data
Center

bekijk

Universiteit Utrecht

Innovaties
voor
dieren

bekijk

KLM

Internet
of Things

 

bekijk

UMC Utrecht

Het Digitale
Ziekenhuis

 

bekijk

Ministerie van Defensie

Van illegaal Downloaden naar Wereldwijde Software Distributie

bekijk

Politie

Digitaal handhaving
van afleiding

 

bekijk

Waternet

Waternet
App

 

bekijk

KNMI

KNMI
Geoweb

 

bekijk

KPN

How a Museum
Shows the Way

 

bekijk

De Foyer

Het innovatie team van IVO Rechtspraak vertelde op de informatiestand in de Foyer meer over:

Zien is geloven
Het team Innovatie van IVO Rechtspraak heeft onderzocht wat augmented reality (AR)  kan betekenen voor de Rechtspraak door een Microsoft Hololens aan te schaffen. Deze eerste, volledig zelfstandige, holografische computerbril heeft een groot blikveld, waarmee eenvoudige visuele informatie en hologrammen visueel kunnen worden weergegeven in het blikveld van de gebruiker. Het onderzoek diende bij te dragen aan de vraag of AR of VR beter aansluit bij de Rechtspraak.

Augmented reality technologie, en specifiek de Microsoft Hololens, bevindt zich momenteel in de ‘early adopters’ fase van de innovatie adoptiecurve van Rogers. Dit wil zeggen dat het grote publiek nog niet bekend is met deze technologie en dit product. Voor deze groep mensen geldt: ‘zien is geloven.’ Met deze stelling in het achterhoofd heeft het IVO Rechtspraak innovatieteam een prototype gebouwd van een fictieve vechtpartij waarbij meerdere verklaringen van verdachten en getuigen zijn gevirtualiseerd.

Link naar video “Businesswaarde augmented reality

Vragen en contact:

ICE | BREAKING is in samenwerking met het Ministerie van Defensie georganiseerd