Op dinsdag 22 september organiseren IT Circle Nederland en de Rijks Innovatie Community (RIC) samen een webinar over de impact van de coronacrisis op innovatie. Beide organisaties zetten zich in voor het delen van kennis over ICT en innovaties. De IT Circle richt zich op de IT professionals bij eindgebruikers en de RIC is een initiatief om innovators binnen de rijksoverheid aan elkaar te verbinden.

De coronacrisis vraagt om aangepast gedrag bij onszelf, onze collega’s en onze organisaties. Tijdens dit webinar delen diverse organisaties hun ervaringen over innovatie waarbij de volgende vragen centraal staan: Welke nieuwe innovaties zien we nu versneld ingezet worden? Welke worden vertraagd? Wat verandert er rond innovatiemanagement?

Dagvoorzitter is Pernille La Lau. Zij trapt dit webinar af met een digitale ronde tafel met medewerking van Jan Middendorp, lid van de Tweede Kamer en mede initiatiefnemer van de tijdelijke Tweede Kamer commissie Digitale Toekomst, Corné Mulders, CIO van UMC Utrecht, en Lourens Visser, CIO Rijk bij het Ministerie BZK.

Je kan tijdens deze middag, naast het plenaire deel, verschillende break outs volgen waarbij er ingehaakt wordt op diverse thema’s. Zie hieronder het overzicht.


PROGRAMMA

13.00-14.00 uur: webinar: opening en ronde tafel
14.00-14.40 uur: interactieve workshops, ronde 1
14.40-14.50 uur: wrap up plenair
14.50-15.00 uur: pauze inclusief koffiecorner inrichten
15.00-15.40 uur: interactieve workshops, ronde 2
15.40-16.00 uur: wrap up en afronden

 

 

INSCHRIJVEN

 

De workshops hebben de onderstaande thema’s:

Dagelijks innoveren in een Scrumteam?

Het werken binnen een sprintteam is leuk en we leveren het liefs elke dag waarde. Wendbaarheid is belangrijk en we zijn instaat om ons dagelijks aan te passen. We leren van fouten en in een retro verbeteren ons keer op keer. Toch zien we dat innovatie niet altijd een plek krijgt in een Scrumteam. Dilemma’s zoals, we hebben geen tijd, wat is dat nou eigenlijk innovatie en we doen het toch dagelijks?

Waarom? Wat helpt? Wat werkt niet? Welke strategie past bij mijn Scrumteam? Dit zijn vragen die we graag met elkaar willen bespreken en wellicht bedenken we samen een innovatie strategie?

Nederlandse Spoorwegen

Om van een treinenbedrijf te veranderen in een breed mobiliteitsbedrijf is innovatie noodzakelijk. NS beschikt over veel expertise en enthousiasme rondom innovatie. Om deze innovatiekracht te versterken en mensen te verbinden is het Innovatieplatform in het leven geroepen wat bestaat uit het Innovatieportaal, de Innovatie Community met expertteams en de Innovatiefabriek. Op deze manier faciliteert NS bottom-up innovatie. Tijdens deze middag nemen we jullie mee in onze aanpak en gaan we graag het gesprek aan over de succesfactoren en valkuilen.

Rijks Innovatie Community

Wat betekent thuiswerken voor je netwerk en hoe bouw je aan een community wanneer je elkaar fysiek moeilijk kan treffen? De Rijks Innovatie Community deelt haar ervaringen en tips en tricks als het gaat om online community building. Hoe doe je dat: online samenwerken? Hoe zet je de huidige versnelling van digitalisering om in kansen voor je community?

Betekenisvol Innoveren

veel Nederlanders werken op dit moment noodgedwongen thuis. In deze workshop willen we met elkaar verkennen of deze innovatie ook betekenisvolle kanten heeft. En hoe deze “opgelegde innovatie” ondanks alles zo betekenisvol mogelijk is in te richten.

Bij CSU ontdekken en experimenteren ze graag met de nieuwste innovaties om de schoonmaak- en facilitaire branche te inspireren en te vernieuwen. Maar hoe matcht IT dan met schoonmaak? Elke en Marloes, Specialisten Innovatie bij CSU, vertellen hoe zij technieken/innovaties toepassen die bijdragen aan de nieuwe facilitaire wereld. Denk daarbij bijvoorbeeld aan data gestuurd schoonmaken en de Hologram Hostess. Technieken die bijdragen aan de nieuwe facilitaire wereld.

Innovatiemanagement in de publieke sector

Hoe samen met de markt te innoveren in de publieke sector? Wat de grootste valkuilen? En hoe voorkom je dat je hierin stapt? Innovatiemanagement in de publieke sector is een wezenlijk andere dan in de private sector. De publieke sector gebonden aan het staatssteunkader en de aanbestedingswet. Ook werkt een ambtenaar binnen een politiek-bestuurlijke omgeving.

In deze sessie hoor je hoe hiermee om te gaan en hoe het innovatieproces voor alle betrokkenen zo aantrekkelijk mogelijk – binnen de afgesproken spelregels – in te richten. Het vertrekpunt hierbij zal zijn: start met scherpere vraagstelling en heb een open mind naar alle oplossingen en alle ondernemers die hieraan bij kunnen dragen.

Brede innovatievraagstukken

De Utrecht Economic Board gaat graag in gesprek over hoe je bij brede innovatievraagstukken de verschillende snelheden van overheid, bedrijfsleven, kennisinstellingen en burgers samenbrengt?

IT IS (B)ALL IN THE GAME!

De hele wereld wordt digitaal! In ieder domeingebied gaat new technology een significante rol spelen, sterker nog…..bestaande bedrijven worden bedreigd en soms zelfs gedist en gedisrupt door tech startups. Bedrijven moeten dus awareness creëren en vervolgens acteren door te gaan experimenteren met o.a. kunstmatige intelligentie, blockchain, internet of things, robotics, data-mining, machine learning of virtual reality en gaan ervaren wat hen dit kan brengen. Waar gaan we naar toe? Bedrijven en organisaties moeten ‘data driven’ worden anders gaan ze het niet redden. Een data-digitaal-discussie mbv een ‘spelleider’.

Meer weten? Neem contact met ons op:
IT Circle Nederland

Helen Emaus
M: 06 53674373
E: helen.emaus@itcircle-nederland.nl
Tom Swart
M: 06 13538805
E: tom.swart@itcircle-nederland.nl

X