We doen meer dan de klant weet  

 

Vele IT-professionals bezochten dinsdag 19 november het Growing Green event van IT Circle Nederland in het KAF Almere. Tijdens dit event waren verschillende sprekers aanwezig om hun kennis over duurzaamheid in de IT te delen met de aanwezigen. Tijdens de sessie van KPN kwamen de onderwerpen duurzaamheid, energie en circulair ruim aan bod.

Duurzaamheidsdoelstellingen

KPN helpt niet alleen klanten om duurzamer en milieuvriendelijker te zijn, maar kijkt ook voortdurend naar hun eigen organisatie. Het is voor KPN vanzelfsprekend keuzes te maken die de negatieve effecten op onze wereld zoveel mogelijk beperken. Om deze keuzes te ondersteunen zijn er door KPN een aantal duurzaamheidsdoelstellingen opgezet:

• 2011: 100% groene elektriciteit

• 2015: Klimaat neutrale opties

• 2025: Circulaire operaties

• 2030: Fossielvrije vloot

• 2040: Uitstoot van de toeleveringsketen met 50% verminderen

 

100% Circulair

Edwin Rutten is consultant circulaire economie bij KPN en sprak tijdens de eerste break out sessie over KPN als groene verbinder. Rutten ondersteunt KPN bij het behalen van de doelstelling om tegen 2025 voor 100% circulair te zijn. Dit betekent voor KPN dat ze bijna geen afval meer produceren; een fossielvrij wagenpark is een onderdeel van deze ambitie.

Kortom, voor IT-professionals was het een informatieve sessie. Rutten deelde zijn kennis over duurzaamheid en maakte het publiek duidelijk hoe belangrijk het is om bewustwording te creëren over het onderwerp door vragen te stellen, nieuwsgierig te zijn en een open dialoog.

[flipbook pdf=https://www.itcircle-nederland.nl/wp-content/uploads/2019/11/KPN-De-Groene-Verbinder-gecomprimeerd.pdf]

Meer weten? Neem contact met ons op:
IT-Circle Nederland

Helen Emaus:  06 53 67 43 73
Joost van Oevelen: 06 11 40 88 82
of per e-mail: info@itcircle-nederland.nl