Green Flow

Tijdens ICE Growing Green heeft Olav Bom van Dynniq inzicht gegeven in hoe slimme stoplichten bijdragen aan de verduurzaming van de stad. Door sensortechnologie in te zetten kan er selectief prioriteit gegeven worden aan specifieke doelgroepen verkeer. Denk aan diensten als prioriteit voor zware trucks op kruispunten en Truck Platooning (kolonne rijden van vrachtwagens) waarmee o.a. doorstroming wordt verbeterd, energieverbruik verminderd en CO2-uitstoot gereduceerd.

Tijdens de sessie heeft dynniq uitgelegd op welke wijze ze deze technologie aan de man brengen en welke voordelen dit oplevert. Een van de grote voordelen is vermindering van uitstoot en een betere doorstroom, maar ook beter planbare ritten voor de logistieke sector. Op dit moment draait er een pilot met een aantal vervoerders, waarop heel terecht de vraag gesteld werd of dat geen oneerlijke concurrentie is. Deze en andere vragen zijn in de sessie uitvoerig behandeld. Belangrijkste take away van deze sessie dat deze technologie oplevert is veiligheid, duurzamer en goedkoper.

 

[flipbook pdf=https://www.itcircle-nederland.nl/wp-content/uploads/2019/11/Dynniq-Flow-Safety-and-sustainability-gecomprimeerd.pdf]

Meer weten? Neem contact met ons op:
IT-Circle Nederland

Helen Emaus:  06 53 67 43 73
Joost van Oevelen: 06 11 40 88 82
of per e-mail: info@itcircle-nederland.nl