Overal camera’s in Smart City Almere

 

Door het inzetten van publieke camera’s handhaaft Almere de orde en veiligheid op een duurzame manier. Jaap Kroese liep op dinsdag 19 november met een groep deelnemers van Growing Green een rondje langs deze camera’s.

 

Vanaf de Kustlinie Almere Flevoland (KAF) wandelde de groep door het stadscentrum naar de Cameratoezichtcentrale. Ondertussen werd een aantal van de camerapunten aangewezen.

 

Video content analyse

Kroese, Accountmanager Cameratoezicht van gemeente Almere, vertelde dat er zo’n honderdveertig camera’s in de stad hangen. Door de toevoeging van video content analyse (VCA) ziet men sneller wanneer zich een onveilige situatie voordoet.

Hierdoor is de situatie overzichtelijker en kan men een goede inschatting maken van hoeveel mankracht er nodig is om in te grijpen.

 

Smart city

In de Cameratoezichtcentrale werd een korte presentatie gegeven over alle mogelijkheden van het inzetten van de camera’s. Op een lantaarnpaal kunnen bijvoorbeeld andere sensoren toegevoegd worden die hun data naar de ”Stadscockpit” van de Smart City sturen. Hierdoor kunnen veiligheid, mobiliteit, crowd management, fijnstof- en geluidsmetingen beter worden gemonitord.

 

De deelnemers waren enthousiast over de innovaties binnen de slimme stad Almere. Wordt VCA uitgebreid? Hoe slim wordt de stad? Een ding is zeker: de Smart City is volop in ontwikkeling.

[flipbook pdf="https://www.itcircle-nederland.nl/wp-content/uploads/2019/11/GEMEEN-Almere.pdf"]

Meer weten? Neem contact met ons op:
IT-Circle Nederland

Helen Emaus:  06 53 67 43 73
Joost van Oevelen: 06 11 40 88 82
of per e-mail: info@itcircle-nederland.nl