‘Hoe ga ik om met data?’
‘Hoe krijg ik inzicht in die data?’
‘En hoe creëer of verbeter ik processen met deze gegevens?’

Dit IT-Circle Event vond plaats op de Jheronimus Academy for Data Science (JADS) in Den Bosch, de ultieme locatie om met elkaar te bespreken hoe en waarom data steeds belangrijker wordt voor organisaties.
Alle bezoekers tijdens deze dag zijn het er mee eens: data ís een businsess driver. Een feit dat voorafgaand aan dit Data Science-evenement waarschijnlijk al duidelijk was, maar werd gevalideerd door goede en sterke praktijkvoorbeelden.
Presentatoren waren van onze leden NXP, CBS, Vanderlande en Arjan van den Born, hoogleraar en academisch directeur van JADS.

Het CBS liet zien hoe statistieken in de 21e eeuw de basis vormen voor sterke en snelle (voorspellende) analyses. We zagen een aantal mooie voorbeelden van wat er met de informatie gedaan kan worden en hoe we de informatie kunnen gebruiken om beter onderzoek te doen en solide zakelijke beslissingen te nemen.

Vanderlande deelde met de aanwezigen hoe gegevens kunnen worden gebruikt om de bagagecapaciteit op luchthavens te vergroten op basis van Condition Based Maintenance. Daarnaast zijn ze voortdurend op zoek naar verbeteringen in klanttevredenheid en efficiency binnen hun Digital Transformation-traject.

NXP richtte zich op het belang van het activeren van de interne organisatie, zodat je meer kunt doen met de schat aan gegevens die de organisatie bezit. Niet alleen door een goed procesontwerp, maar ook het enthousiasme van het Data / BI-team lijkt net zo belangrijk om uw (interne) klanten voor te bereiden op succes!

Vanuit een wetenschappelijke benadering heeft Prof. Van den Born gebruik gemaakt van praktijkvoorbeelden, waarin de boodschap “Stel de juiste vraag’ van vitaal belang is. Dit lijkt voor de hand te liggen, maar blijkt nog te vaak de bron te zijn van onjuiste analyses of oplossingsrichtingen.

  

   Bekijk de impressie van de dag:

Graag tot ziens bij een
volgend IT-Circle Event

Breakout sessies ICE Data as a Business Driver

Colin van Lieshout – Co Founder – SODA (Social Data Science)
‘Voorspel de wereld van morgen met Data Science’

SODA streeft naar het oplossingen van sociale uitdagingen door middel van data science, met behulp van data analyse, machine learning en data visualisatie. We laten nog veel kansen onbenut en nemen nog weinig beslissingen op basis van zorgvuldige analyse van feiten. Welke kennis is nodig om data om te zetten naar bruikbare informatie?

Barteld Braaksma – Innovatiemanager – CBS
‘Statistiek in de 21e eeuw, een schat aan data’

Het CBS beschikt over een enorme verzameling data. Door deze data op nieuwe manieren te combineren en analyseren, kunnen gedetailleerde vragen snel beantwoord worden.
In deze presentatie zagen we hoe overheden, bedrijven en academici deze schat aan data kunnen inzetten voor verandering.

 

Harm Bodewes – Manager Data Analytics – Vanderlande
‘Mogelijkheden van data binnen de luchthavenindustrie’

Digitalisering is al een aantal jaren geleden ingezet binnen Vanderlande, waarbij data een belangrijke troef is voor klanten.
Deze presentatie richtte zich op aspecten als: Welke mogelijkheden biedt digitale transformatie? En het verhogen van capaciteit met behulp van Data Science/Condition Based Maintenance.

 

Anne van Hal – Enterprise BI & Analytics – NXP
‘NXP en de weg naar succes dankzij Business Intelligence’

Hoe heeft NXP de Enterprise Business Intelligence groep georganiseerd? En hoe zijn processen ingericht om  interne klanten klaar te stomen voor succes? Deze presentatie gaf inzicht in de vizie van en de organisatie binnen NXP.

ZORG DAT JE ERBIJ BENT TIJDENS HET VOLGENDE  IT-CIRCLE EVENT!

Meer weten? Neem contact met ons op:
IT-Circle Nederland

Helen:  06 53 67 43 73
Dave: 06 22 55 14 55

Joost: 06 11 40 88 82
of per email: info@itcircle-nederland.nl