‘Hoe ga je om met data?’
‘Hoe krijg ik inzicht in die data?’
‘En hoe creëer of verbeter ik processen met deze gegevens?’

 

Dit IT-Circle Event, exclusief voor onze leden, op de Jheronimus Academy for Data Science (JADS). JADS is de ultieme locatie om met elkaar te bespreken hoe en waarom data steeds belangrijker wordt voor organisaties. Data neemt immers niet alleen toe in hoeveelheid, maar ook in relevantie.
Hoe om te gaan met die grote hoeveelheden informatie? In de subthema’s komt u meer te weten over:

  • Data Engineering:  Hoe om te gaan met data? Hoe om te gaan met zowel gestructureerde als ongestructureerde data? Hoe verbeter je je data maturity-level?
  • Data Analytics:  Hoe krijg je  inzicht in de gegevens? Wat zijn de belangrijkste principes die ten grondslag liggen aan datamining methoden? Hoe praktische experimenten uit te voeren met behulp van machine learning?
  • Data Entrepreneurship: Hoe kunt u business model concepten en data gebruiken om business te creëren of te verbeteren? Wat zijn de resultaten van innovatieve data-gestuurde producten of diensten?

De breakout-sessies sluiten aan bij de verschillende expertiseniveaus en doelstellingen van business data maturity. Tijdens vier breakout-sessies zullen peers hun reis delen over de subthema’s Data Engineering, Data Analytics en Data Entrepreneurship.

In de plenaire sessie deelt Arjan van den Born – professor Digital Entrepreneurship en Academisch Directeur van JADS –  zijn visie op de echte waarde van data als business driver. Samen met zijn collega’s heeft Arjan een ecosysteem gecreëerd dat zich richt op waarde-creatie voor het bedrijfsleven en de maatschappij op basis van data-inzichten die zijn verkregen binnen onderwijs en onderzoek.

Donderdag 20 juni 2019

13:30 uur – 18:00 uur

Jheronimus Acadamy of Data Science (JADS)
‘s Hertogenbosch

Programma: 

  • 13:30 – 14:00 uur: Ontvangst met koffie/thee
  • 14:00 – 14:15  uur: Opening
  • 14:15 – 15:00 uur: Plenaire sessie
  • 15:00 – 15:30 uur: Koffie/thee pauze
  • 15:30 – 16:15 uur: Breakout sessies ronde 1
  • 16:30 – 17:15 uur: Breakout sessies ronde 2
  • 17:15 – 18:00 uur: Afsluitende netwerkborrel

 

LET OP: dit is een engelstalig event!

Breakout sessies ICE Data as a Business Driver

SODA (Social Data Science)
‘Voorspel de wereld van morgen met Data Science’

De missie van Soda is om sociale uitdagingen op te lossen door middel van data science, met behulp van data analyse, machine learning en data visualisatie. Soda is opgericht door drie JADS studenten, met passie voor het bevorderen van gezondheid, geluk en duurzaamheid door middel van data science. Ondanks de overvloed aan waardevolle data laten we nog veel kansen onbenut en maken we weinig beslissingen op basis van zorgvuldige analyse van feiten. Welke kennis is nodig om data om te zetten naar bruikbare informatie?

Barteld Braaksma – Innovatiemanager – CBS
‘Statistiek in de 21e eeuw, een schat aan data’

Het CBS heeft als wettelijke taak het maken van statistieken ten behoeve van overheid, samenleving en onderzoek. Het CBS beschikt over een enorme verzameling data op persoons- en bedrijfsniveau, afkomstig uit enquêtes, registraties en big data bronnen. De statistische uitkomsten die het CBS beschikbaar stelt, zijn maar een fractie van de mogelijkheden die deze data bieden. Door data op nieuwe manieren te combineren en analyseren, kunnen gedetailleerde vragen snel beantwoord worden. De mogelijkheden zijn legio. In deze presentatie zal Barteld uit de doeken doen hoe overheden, bedrijven en academici deze schat aan data kunnen inzetten voor verandering.

Harm Bodewes – Manager Data Analytics – Vanderlande
‘Zakelijke mogelijkheden van data binnen de luchthavenindustrie’

Vanderlande is wereldwijd marktleider op het gebied van logistieke procesautomatisering op luchthavens en toonaangevend leverancier van magazijn- en pakketoplossingen.
Digitalisering is al een aantal jaren geleden ingezet binnen Vanderlande, waarbij data een belangrijke troef is voor klanten. Behalve het verzamelen en verwerken van data over klanten, leveranciers, apparatuur en geplaatste installaties, verzamelen we ook streaminggegevens van onze apparatuur (robots, sorteermachines, transportbanden, AGV’s). Deze presentatie richt zich op drie aspecten: Welke mogelijkheden biedt digitale transformatie? Het verhogen van capaciteit met behulp van Data Science/Condition Based Maintenance. En het verbeteren van de ervaring van de passagier in de vorm van bagage oplossingen.

Anne van Hal – Enterprise Business Intelligence & Analytics – NXP
‘NXP en de weg naar succes dankzij Business Intelligence’

NXP is een belangrijke speler binnen de halfgeleiderindustrie. In een industrie met voortdurende fusies en overnames is verandering de enige constante factor. Hoe hebben we onze Enterprise Business Intelligence groep georganiseerd? En hoe richten we processen in om onze interne klanten klaar te stomen voor succes? Deze presentatie biedt een blik binnen de organisatie en licht onze visie toe.

Programma

 

13:30 – 14:00 uur Ontvangst met koffie/thee
14:00 – 14:15 uur Opening
14:15 – 15:00 uur Plenaire sessie
15:00 – 15:30 uur Koffie/thee pauze
15:30 – 16:15 uur Breakout sessies – ronde 1
16:30 – 17:15 uur Breakout sessies – ronde 2
17:15 – 18:00 uur Afsluitende netwerkborrel

 

KOM OOK NAAR DEZE ICE:  DATA AS A BUSINESS DRIVER

Meer weten? Neem contact met ons op:
IT-Circle Nederland

Helen:  06 53 67 43 73
Dave: 06 22 55 14 55

Joost: 06 11 40 88 82
of per email: info@itcircle-nederland.nl